Apiland čistá materská kašička čerstvá 100 g - 95481

45,39 €

Liečivé vlastnosti čistej materskej kašičky:

  • Posilňuje imunitný systém a zvyšuje fyzickú a psychickú odolnosť
  • Má priaznivé účinky na nervový systém
  • Zlepšuje celkovú hladinu energie
  • Znižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Pomáha predchádzať prechladnutiu a chrípke
  • Spomaľuje proces starnutia

Čo je materská kašička?

Materská kašička je skutočnou biologickou kuriozitou, pretože jej pravidelná konzumácia a výnimočné vlastnosti pomáhajú predĺžiť dĺžku života. V ázijských kultúrach sa materská kašička konzumuje ako tonikum, ktoré zvyšuje celkovú hladinu energie, posilňuje imunitný systém a zvyšuje mužnosť.

Liečivé vlastnosti čistej materskej kašičky ApiLand:

  • Posilňuje imunitný systém a zvyšuje fyzickú a psychickú odolnosť
  • Priaznivo pôsobí na nervový systém
  • Zlepšuje celkovú hladinu energie
  • Znižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Pomáha predchádzať prechladnutiu a chrípke
  • Spomaľuje proces starnutia

Materská kašička bohatá na vitamíny a kolagén je sekrét z hltanových žliaz včelích robotníc, ktorým sa kŕmia larvy počas prvých troch dní ich života. Iba včelia kráľovná kasa si po zvyšok svojho života užíva vzácnu materskú kašičku. A keďže sa kráľovná živí výlučne týmto prírodným plodom, môže žiť až 5 rokov - čo je celkom úžasné, keďže priemerná dĺžka života včely robotnice je len 45 dní!

Vďaka svojim cenným zložkám sa materská kašička odporúča najmä deťom, ale je prospešná aj pre dospelých. Ak sa používa ako doplnok stravy, môže pomôcť nahradiť nedostatky spôsobené nedostatkom vitamínov v strave a zmierniť následky týchto nedostatkov.

Je známe, že materská kašička nám pomáha zostať dlhšie mladými. Vďaka pravidelnému používaniu a širokému spektru živín stimuluje procesy v našom tele, ako je spomaľovanie starnutia a regenerácia.

Jedinečné zloženie materskej kašičky znamená, že neexistuje žiadny iný superemulátor, ktorý by v takej miere stimuloval reprodukčné funkcie a spomaľoval proces starnutia.

Čistá materská kašička je vynikajúcim spôsobom, ako doplniť nedostatok základných živín v tele, a tak zohráva kľúčovú úlohu v prevencii rôznych ochorení.

Okrem toho aktivuje, vyrovnáva a stimuluje chemické reakcie v našom tele, dodáva fyzickú a duševnú energiu, prispieva k lepšiemu prekrveniu, a tým zabezpečuje našu fyzickú a duševnú rovnováhu a odolnosť organizmu.

Posilňuje tiež imunitný systém a spomaľuje príznaky starnutia. Pomáha zmierňovať príznaky menopauzy u žien a andropauzy u mužov.

Materská kašička udržiava krásu a obnovuje zdravie pokožky, vlasov a nechtov. Má dôležitú úlohu pri raste a vývoji detí.

Materskú kašičku v čistej forme môžu konzumovať diabetici a nemení hladinu cukru v krvi.

Môže byť veľkou pomocou v prípade zníženej obranyschopnosti organizmu, prirodzene stimuluje a posilňuje jeho funkciu, zvyšuje jeho obranyschopnosť v období vírusov.

Zložky čistej materskej kašičky:

  • Acetylcholín - dôležitý pri sprostredkovaní nervového impulzu
  • 10 Kyselina HDA - nachádza sa v prírodnej forme iba v materskej kašičke
  • Aminokyseliny
  • Minerály a stopové prvky
  • Lipidy a esenciálne mastné kyseliny
  • Komplex vitamínov B: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12

3 % zloženia materskej kašičky sú stále neznáme a neidentifikované, čo tiež poukazuje na zložitosť materskej kašičky.

Hlavnými zložkami materskej kašičky sú voda, bielkoviny, cukry, tuky a minerálne látky. Hoci sa podiel týchto zložiek môže mierne líšiť v závislosti od pôvodu a zemepisných vlastností včiel, ich zloženie zostáva relatívne stabilné.

Materská kašička obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, ktoré potrebujeme. Okrem toho bolo identifikovaných 29 ďalších čistých aminokyselín a zlúčenín aminokyselín, z ktorých najdôležitejšie sú kyselina asparágová a kyselina glutámová. Neesenciálne aminokyseliny sú prolín a lyzín. Prítomných je aj niekoľko enzýmov: glukozidáza, fosfatáza a cholinesteráza.

Obsah lipidov v materskej kašičke je jedinečný z niekoľkých hľadísk. Charakteristická lipidová frakcia tvorí 80 % sušiny a pozostáva z nenasýtených mastných kyselín s neobvyklou štruktúrou.

Väčšina z nich sú karboxylové kyseliny s krátkym reťazcom, ktoré obsahujú 8 - 10 atómov uhlíka, na rozdiel od mastných kyselín vyskytujúcich sa u živočíchov a rastlín, ktoré môžu obsahovať 14 - 20 atómov uhlíka. Krátke reťazce mastných kyselín sú zodpovedné za špecifické biologické vlastnosti materskej kašičky.

Najdôležitejšie minerálne látky prítomné v materskej kašičke sú v zostupnom poradí K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu a Mn, pričom draslík je najrozšírenejší. Je tiež bohatá na makroživiny (bielkoviny, sacharidy a tuky).

Primárna analýza zloženia materskej kašičky odhaľuje jej priaznivé účinky na naše zdravie. Je to najmä vďaka obsahu vitamínu B1 (tiamínu), ktorý je nevyhnutný pre rast, pomáha rozkladať bielkoviny a premieňať ich na energiu a prispieva k zdraviu nervového systému a svalov. Bez tohto vitamínu sa môže znížiť hladina našej energie, môžu sa vyskytnúť tráviace problémy, môže sa znížiť naša chuť do jedla, môžeme pociťovať časté bolesti hlavy a mierne depresie.

Druhou najdôležitejšou zložkou materskej kašičky je vitamín B2 (riboflavín), ktorý zohráva kľúčovú úlohu v procese rastu a v zdraví našej pokožky, úst a očí. Ak máme tohto vitamínu v tele príliš málo alebo ak je jeho hladina znížená, naša pokožka a vlasy sú suché a drsné a znižuje sa naša odolnosť voči stresu.

Treťou dôležitou zložkou je vitamín B3, ktorý tiež zohráva dôležitú úlohu v procese rastu, zdraví pokožky, trávení bielkovín a správnom fungovaní nervového systému. Nedostatok môže viesť k rôznym poruchám trávenia, neurologickým ochoreniam, kožným problémom, bolestiam hlavy, nespavosti a črevným poruchám.

Vitamín B5, známy aj ako kyselina pantoténová, je tiež dôležitou zložkou a je nevyhnutný pre všetky bunky v ľudskom tele. Okrem iného prispieva k rastu našich vlasov a regenerácii pokožky.

Ďalšou zložkou materskej kašičky je vitamín B6, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri spracovaní živín, kráse pokožky a správnom fungovaní a udržiavaní našich svalov a nervového systému. Ak je jeho hladina v našom tele znížená, môžeme pociťovať nespavosť, svalové kŕče a rôzne kožné vyrážky.

Medzi zložky materskej kašičky patrí vitamín B7. Keďže podporuje metabolizmus cholesterolu, prispieva k správnemu fungovaniu pečene. Jeho nedostatok môže viesť k poruchám funkcie pečene a zníženej tolerancii alkoholu.

Vitamín B8 alebo biotín je tiež zložkou materskej kašičky a je známy tým, že udržiava zdravie pokožky, nervového systému a svalov. Pri jeho nedostatku sa môže objaviť rednutie vlasov a ekzémy.

Materská kašička obsahuje aj kyselinu listovú (vitamín B9), ktorá je nevyhnutná pre rast, zdravie krvi a plodnosť. Ak má naše telo nedostatok tohto vitamínu, môže to viesť k rôznym poruchám krvi, zlému krvnému obehu, anémii, slabosti, depresii a hnačke.

Materská kašička je však bohatá aj na vitamín B12 (kobalamín), ktorý je zodpovedný za zdravie nervových buniek, krvi a kože, dobré trávenie, vstrebávanie bielkovín a rast vo všeobecnosti. Ak má naše telo nedostatok tohto vitamínu, môže sa objaviť anémia a únava, problémy s pokožkou, nervovým systémom alebo trávením.

Materská kašička je výživná koktailová zmes s jedinečnými vlastnosťami, ktorú príroda vytvorila na výživu včelích lariev a včelích matiek. Jej cennými zložkami sú lipidy, z ktorých 80 - 85 % tvoria mastné kyseliny, 4 - 10 % fenoly, 5 - 6 % vosk, 3 - 4 % steroidy a 0,4 - 0,8 % fosfolipidy.

Materská kašička obsahuje špeciálne dietetické mastné kyseliny, ako je 10 HDA kyselín (nachádzajú sa v prirodzenej forme len v materskej kašičke), 32 % mastných kyselín, kyselinu glukonovú (24 %), hydroxy - trans - dekénovú kyselinu (22 %) a 5 % iných dikarboxylových kyselín.

Materská kašička obsahuje aj acetylcholín, adenozín-5'-trifosfát (ATP) a ďalšie zlúčeniny fosforu, ako je AMP alebo AMP-N1, takže celkové množstvo adenozínu sa pohybuje od 5,9 do 2 057,4 mg/kg.

Dávkovanie čistej materskej kašičky:

Na dosiahnutie najlepšieho účinku sa odporúča minimálne 6-týždňová kúra.

Vnútorne:

Konzumuje sa samostatne:
Ráno na lačný žalúdok, 20-30 minút pred jedlom, umiestniť pod jazyk až do úplného rozpustenia.
Deti - 0,5 g/deň
Dospelí - 1-2 g/deň


(napríklad: 10 g čistej materskej kašičky zmiešanej s 500 g surového medu)
Pre deti - 1-2 čajové lyžičky denne
Dospelí - 1-2 polievkové lyžice denne

Zvonka:
Kvalitná zložka kozmetických prípravkov na ošetrenie pleti a vlasov.

Na použitie v starostlivosti o pleť a v kozmetike:

Skladujte v chladničke pri teplote od 2 °C do 6 °C.

Na základe spätnej väzby zákazníkov ApiLandu možno výhody materskej kašičky rozdeliť do dvoch skupín: výhody materskej kašičky pri vonkajšom použití a výhody pri vnútornom použití.

Pokiaľ ide o vnútorné použitie, najčastejšie pozorované zmeny boli: kontrola chuti do jedla, lepší stav pokožky, zvýšenie libida a sexuálnej aktivity, zvýšenie odolnosti voči infekciám, zníženie vysokého krvného tlaku, zvýšenie nízkeho krvného tlaku, zníženie cholesterolu, zmiernenie príznakov anémie a aterosklerózy a výrazné celkové zlepšenie zdravotného stavu pri chronických nevyliečiteľných ochoreniach.

Konzumácia materskej kašičky počas 1 - 2 mesiacov v dávkach 0,5 - 1 g denne má povzbudzujúci a osviežujúci účinok na zdravý organizmus.

Pokiaľ ide o vonkajšie použitie, materská kašička má tieto priaznivé účinky: stimuluje regeneráciu pokožky, urýchľuje hojenie rôznych kožných ochorení, normalizuje množstvo mazových výlučkov z mazovej žľazy a v neposlednom rade má vynikajúci účinok proti vráskam.

DÔLEŽITÉ! Keďže výrobok obsahuje zložky z prírodných zdrojov, je z hľadiska senzorických vlastností neštandardný. Preto sa miestami môžu vyskytnúť odchýlky v chuti, farbe, vôni alebo vzhľade bez toho, aby to malo vplyv na účinnosť alebo bezpečnosť výrobku.
Všetky šarže surovín a hotových výrobkov prechádzajú prísnym kontrolným postupom, aby sa zabezpečila ich účinnosť a bezpečnosť!

Viac informácií
Krajina pôvodu: Rumunsko