Big Star Golden Sail čínsky zelený čaj sypaný 250 g - 19215

7,19 €

Zelený čaj má na Východe dlhú tradíciu, ktorá siaha tisíce rokov do minulosti. Jedna šálka zeleného čaju obsahuje približne 30 mg kofeínu, ktorý je dôležitým antioxidantom.

Návod na použitie.

NECHAJTE LÚHOVAŤ 5 MINÚT V ŠÁLKE VODY.

Konzumácia zeleného čaju má na Východe tradíciu starú tisíce rokov. Zelený čaj je známy najmä vďaka svojim silným antioxidačným vlastnostiam a obsah kofeínu z neho robí stimulant, ktorý sa môže používať ako náhrada rannej kávy. Jeho užitočné aminokyseliny sa rozpúšťajú pri teplote 60 - 70 stupňov Celzia a jeho pomaly sa vstrebávajúci obsah kofeínu pomáha udržať si pocit sviežosti a energie po dlhšiu dobu. Jeho účinné látky sa nevstrebávajú v žalúdku ako v káve, ale v hrubom čreve, takže jeho energizujúci účinok prichádza neskôr, ale trvá dlhšie. Odporúčania pre čas lúhovania sa líšia, odporúča sa lúhovanie od jeden a pol minúty do 5-8 minút v závislosti od pôvodu čajových lístkov.

Chuť je najintenzívnejšia, keď sa čaj lúhuje prvýkrát, vďaka trieslovinám, a je charakteristicky sťahujúca. Odporúča sa variť lístky pri teplote 60 - 70 °C a namáčať ich 40 - 120 sekúnd.

Pri druhom náleve sa môže doba namáčania skrátiť na polovicu a pri treťom náleve by mala byť doba namáčania rovnaká ako pri prvom náleve.

Vo všeobecnosti platí, že čím dlhšie sa čajové lístky namáčajú, tým má čaj horkejšiu chuť.

Odporúčané použitie špeciálneho čínskeho zeleného čaju.

Špeciálny čínsky zelený čaj obsahuje iba zelené čajové lístky, bez akýchkoľvek umelých farbív a konzervačných látok.

Chuť, ktorá je spôsobená trieslovinou nazývanou tanín, je najintenzívnejšia pri prvom lúhovaní a je charakteristicky trpká. Odporúča sa variť pri teplote 60 - 70 °C a namáčať lístky 40 - 120 sekúnd.

Viac informácií
Krajina pôvodu: Čínska ľudová republika
Distribútor: Big Star Street Kft.1162 Budapest, Timur utca 53.