Vzdali ste sa hnedej ryže kvôli dlhému času varenia?
Prečo si vybrať hnedú ryžu?
Najprv sa pozrime na rozdiel medzi bielou a hnedou ryžou! Ryža sa skladá z niekoľkých vrstiev, pričom vrstvy sa počas spracovania odstraňujú v závislosti od konečného účelu. Z bielej ryže sa odlupuje niekoľko vrstiev, zatiaľ čo z hnedej ryže sa odstraňuje len vrchná vrstva, takže cenné živiny zostávajú zachované. Hnedá ryža obsahuje komplexné, pomaly sa vstrebávajúce sacharidy, škrob a vlákninu. Vláknina pomáha rýchlo a na dlhý čas zasýtiť. Je tiež bohatá na bielkoviny a je zdrojom dôležitých vitamínov a minerálov, ako sú horčík, mangán a selén.
Rýchlo uvariteľná hnedá ryža od spoločnosti Biopont sa melie špeciálnym postupom, ktorý skracuje čas varenia a zároveň zachováva striebornú membránu ryže bohatú na živiny.
Varte v dvojnásobnom množstve vody pod pokrievkou 15 minút a máte zdravú a chutnú prílohu!
Zloženie: hnedá ryža, dlhozrnná, nezakrytá.
Hodnoty | 100 g kj 1491 kJ kcal 352 kcal tuky 2,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g sacharidy 74 g z toho cukry 0,6 g bielkoviny 7,8 g soľ 0,03 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Distribútor: | Biopont Kft. 2451 Ercsi Biopont utca 1. |