Kokos ako sladidlo? Ako je to možné? Kokos poznáte ako lahodný prídavok do koláčov a orientálnych chutí, ale je to pre vás novinka?
Sirup z kokosového cukru, známeho aj ako palmový cukor, je prírodné sladidlo získavané z nektáru kvetu kokosovej palmy. V oblasti juhovýchodnej Ázie sa používa už dlho, ale u nás sa stal populárnym len nedávno. Jeho glykemický index je nižší ako glykemický index cukru, medu a agávového sirupu. Vôbec nemá kokosovú chuť, ale skôr karamelovú. Nemá žiadnu pachuť a jeho sladivá hodnota je podobná cukru.
Je akceptovaným sladidlom vo vegetariánskej, vegánskej a paleo diéte.
Odporúča sa do kávy, čaju, koláčov, jogurtov, koktailov, smoothies a orientálnych jedál!
Zloženie: cukor z kokosových kvetov, voda
Hodnoty | 100 g kj 1309 kJ kcal 312 kcal tuky 0,1 g sacharidy 78 g z toho cukry 78 g soľ 0,13 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | Holandsko |
Distribútor: | Biopont Kft. 2451 Ercsi Biopont utca 1. |