Ryžu vám zrejme nemusíme predstavovať, pretože toto jedlo pozná každý. Už vás nebaví, že sa zrnká ryže zlepujú? Chcete dať svojej rodine tú najlepšiu bio ryžu? Potom si vyberte bielu dlhozrnnú ryžu Biopont!
Dlhozrnná ryža sa pri varení nelepí, zostáva perleťová a je z nej vynikajúca príloha alebo rizoto!
Prečo jesť veľa ryže?
Ryža je po pšenici druhou najrozšírenejšou rastlinnou potravinou z určitého dôvodu. Na vnútorných bielych zrnách ryže sa nachádza niekoľko vrstiev povlaku, ktoré sa odstraňujú alebo obrusujú. Hoci sa pri tomto procese stráca časť živín, nie je to škodlivé. Odstraňuje sa aj tuk obsiahnutý v otrubách, vďaka čomu sa biela ryža uchováva dlhšie ako jej hnedý náprotivok. Sacharidy v ryži tvoria vysoký podiel škrobu, ale obsahuje aj vysoké množstvo bielkovín, vitamínov B, E a K, minerálov a stopových prvkov.
Zloženie: biela ryža , trieda kvality B
Hodnoty | 100 g kj 1471 kJ kcal 346 kcal tuky 0,6 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g sacharidy 77,7 g z toho cukry 0,5 g vláknina 1,4 g bielkoviny 6,8 g soľ 0,01 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Distribútor: | Biopont Kft. 2451 Ercsi Biopont utca 1. |