Cícer alebo soví hrášok je strukovina z Blízkeho východu. Používa sa napríklad na výrobu humusu a falafelu, ktoré sú veľmi obľúbené aj u nás. Cicorková múka je tiež čoraz častejšou ingredienciou, čo nie je prekvapujúce, pretože sa dá použiť na pečenie, varenie, zahusťovanie a zapekanie.
Význam, účinky. V porovnaní s obilnými múkami má vyšší obsah bielkovín a nižší obsah sacharidov. Má tiež vysoký obsah vlákniny, ktorá prispieva k zdravej činnosti čriev, spomaľuje vstrebávanie sacharidov a dodáva pocit sýtosti. Cícer a múka z neho vyrobená obsahujú aj množstvo dôležitých minerálov a vitamínov vrátane horčíka, železa, selénu a významného množstva kyseliny listovej.
Použitie . Vďaka týmto vlastnostiam je fantastickou náhradou vajec v pečive alebo pri výrobe mletého mäsa. Paradoxne, pokiaľ ide o pečenie, cícerová múka sa môže použiť na prípravu ľahkého pečiva. Vďaka nej sú vafle dokonalé! Je tiež skvelá na zahusťovanie hlavných jedál a polievok.
Zloženie: cícerová múka
Krajina pôvodu: | EU |
---|---|
Distribútor: | Biorganik Online Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 47. |