Hnedá ryža nie je samostatný druh ryže, od bielej ryže sa líši len tým, že pri jej bielení sa ponecháva cenná vrstva bohatá na živiny (otruby a klíčky).
Čo sa oplatí vedieť?
Použitie: na prírodné, zeleninové alebo ovocné omáčky, polievky a zahusťovacie omáčky.
Príprava: kašu dôkladne premiešajte s horúcou vodou alebo zeleninovým nápojom. Pripravená na konzumáciu po 1-2 minútach.
Možno ju použiť aj na prírodné zeleninové alebo ovocné kaše, na zahustenie polievok a omáčok.
Zloženie: extrudovaná hnedá ryža*
Hodnoty | 100 g kj 1501 kJ kcal 359 kcal tuky 3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g sacharidy 73 g z toho cukry 0,9 g bielkoviny 8 g soľ 0,02 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | Maďarsko |
Distribútor: | Biorganik Online Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 47. |