Čo sa oplatí vedieť?
Zaujímavý fakt:
Agáve je opunciová rastlina z čeľade špargľovité, ktorá má mnoho druhov. Rastie najmä v tropických a subtropických oblastiach. Rôzne odrody agáve sa používajú v širokej škále aplikácií vrátane tequily, mezcalu, praženia a vonkajšej vrstvy listov na balenie.
Sirup sa získava zahustením šťavy z rastliny.
Použitie:
Ako náhrada cukru a medu. Na sladenie, výrobu sušienok, müsli tyčiniek, koláčov, omáčok, jogurtov, sójových mliek a dezertov, zmrzliny, sirupov, nápojov.
Zloženie: agávový sirup
Hodnoty | 100 g kj 1259 kJ kcal 297 kcal tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g sacharidy 71 g z toho cukry 69 g bielkoviny 0 g soľ 0,05 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | Mexiko |
Distribútor: | Biorganik Online Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 47. |