Biorganik organický javorový sirup "c" 250 ml - 18384

13,39 €

V Severnej Amerike sa javorový sirup vyrába z miazgy javora cukrového, ktorý objavili pôvodní obyvatelia Ameriky. Proces výroby sa od čias osadníkov veľmi nezmenil. Moč zo stromu, ktorá sa vyrába na ochranu rastliny pred krutými severskými mrazmi a ktorá je v prirodzenom stave úplne tekutá a vodnatá, sa zbiera a varí, kým nenadobudne charakteristickú sirupovú formu. Pri spracovaní nie sú potrebné žiadne prísady. Výroba javorového sirupu prebieha na jar, keď je tento proces časovo náročný a trvá niekoľko týždňov.

Javorový sirup sa hodnotí od A po D na základe chuti, farby a intenzity, takže toto hodnotenie nemá nič spoločné s kvalitou. A je najľahší sirup s menej intenzívnou chuťou, zatiaľ čo D je najcharakteristickejší.

Okrem cukru obsahuje javorový sirup aj vitamíny a minerálne látky. Jeho nadmerná konzumácia sa, samozrejme, neodporúča, ale už len vďaka svojmu prírodnému pôvodu je vhodnejšou voľbou ako repný cukor alebo napríklad kukuričný sirup.

Môže sa používať na:

Na sladenie tekutín, koláčov, müsli tyčiniek, sušienok, zmrzliny. Je nepostrádateľným doplnkom amerických palaciniek a možno ho použiť aj do jednoduchej ovsenej kaše alebo müsli.

Viac informácií
Krajina pôvodu: EU
Distribútor: Biorganik Online Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 47.