Biorganik organický trstinový cukor svetlý 1000 g - 12613

5,59 €

Cukrová trstina, z ktorej sa vyrába trstinový cukor, rastie v tropických a subtropických oblastiach. Zaujímavé je, že v čase zberu sa stonka rastliny odrezáva, nie vytrháva zo zeme, takže môže znovu rásť a nemusí sa znovu vysádzať, čo z nej robí obnoviteľný zdroj cukru. Vďaka tomu je výroba trstinového cukru nielen ekonomická, ale aj prospešná pre životné prostredie.

Trstinový cukor sa získava z miazgy v dužinatom stonku rastliny a pri jeho spracovaní sa nepoužívajú žiadne prísady. Pri tomto procese sa od melasy (vedľajší produkt, ktorý sa neskôr používa pri výrobe rumu) oddeľuje jemný kryštalický cukor, ale niektoré farbivá zostávajú uzavreté v kryštálikoch cukru a dodávajú mu zvláštnu, príjemnú farbu.

Organický trstinový cukor sa počas spracovania kryštalizuje len raz, takže je najmenej rafinovanou formou trstinového cukru (okrem surového trstinového cukru).

Trstinový cukor je z chemického hľadiska sacharóza (sacharid pozostávajúci z dvoch molekúl cukru) rovnako ako repný cukor, preto sa neodporúča ľuďom, ktorí si musia strážiť príjem cukru. Keďže je však prírodný a neobsahuje nečistoty a umelé farbivá, je lepšou voľbou pre všetkých ostatných.

Zloženie: trstinový cukor

Použitie: podobne ako repný cukor sa môže používať do jedál, nápojov, na pečenie, varenie alebo do studenej kuchyne. Chuť a vôňa sú charakteristickejšie, jemnejšie a dodávajú pokrmom osobitnú chuť. Trstinový cukor je vhodné používať najmä ako náhradu repného cukru v jedlách, v ktorých je dôležitá chuť cukru (napr. pusinky, bezé, karamel).

Viac informácií
Krajina pôvodu: EU
Distribútor: Biorganik Online Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 47.