Ukko Čajová zmes120 g - 84112

11,39 €

Spotreba a príprava čaju

Pite 1 šálku (400 - 500 ml) čaju dva až trikrát denne, počas dňa. Neponáhľajte sa, stojí to za to. Čaj popíjajte pomaly a nechajte príjemné vône preniknúť vaše zmysly. Čajová zmes má príjemnú, harmonickú chuť, takže nebude ťažké si ju obľúbiť.

Aby sa účinné látky vstrebali do vášho tela a začali účinkovať, potrebujete 2 týždne pravidelnej konzumácie. Táto doba sa môže líšiť od človeka k človeku, niektorým ľuďom to môže trvať kratšie, ale môže trvať aj dlhšie, kým si všimnú zmeny. Dokonca sa vyskytli prípady, keď niekto začal čaj oceňovať, keď ho prestal piť. Ako dlho môžete piť čaj?

Všeobecne platí, že po 2 mesiacoch pravidelnej konzumácie si urobte 2 týždne prestávku od pitia čaju, než ho opäť začnete piť.

Ako pripraviť čaj

Vodu uvarte v ohrievači vody alebo na sporáku (len nie v mikrovlnnej rúre) a po uvarení ju nechajte mierne vychladnúť. Ideálna teplota vody pre čajové zmesi Variable Age Tea je približne 80? To by vás nemalo vystrašiť, samozrejme, nikto nechodí celý deň s teplomerom vo vrecku, nie je to potrebné. Ak po zovretí vypnete ohrev a potom začnete čaj variť, voda sa ochladí práve na 80? v čase, keď ju môžete začať zalievať do čajovej zmesi :)

Na prípravu šálky (500 ml) čaju stačí čajová lyžička čajovej trávy (2,5-3 g). Zvýšenie dávky čajovej trávy neprinesie výrazne lepší účinok, pretože synergia rastlín spôsobuje, že zmes je účinnejšia ako jednosložkové čaje, takže prekračovanie odporúčaného množstva je zbytočné.

Čajovú zmes vložte do čajového sitka (môže to byť papierový filter, čajový nálevník alebo iné čajové sitko) a pomaly cez neho prelievajte vodu vychladenú na vhodnú teplotu. Čaj je v poriadku prirodzene, ale ak ho chcete osladiť, použite podľa možnosti med. Keď je hotový, prikryte ho pokrievkou, aby teplo ani prirodzené chute neunikali predčasne, a pred pitím počkajte 10-15 minút.

Viac informácií
Krajina pôvodu: Maďarsko
Distribútor: Ukko Hungaria Zrt., 2330 Dunaharaszti, Vásárhelyi Pál u. 5