Plody javora cukrového (Sterculiae lychnopherae semen) sa spomínajú v bylinnom kódexe Bencao Gangmu zo 16. storočia. Po namočení do vody sa z vnútra nezvyčajne tvarovaného plodu vynorí mäkká huba napučaná na niekoľkonásobok svojej pôvodnej veľkosti. Čaj z plodov javora cukrového dodnes odporúčajú tradiční čínski lekári na podporu dýchacieho systému vrátane spevákov.
Dávkovanie (použitie):
2 - 3 bobule čaju sa lúhujú 15 - 30 minút v 1 litri prevarenej vody. Keď sa semená otvoria, nálev sa môže ochutiť podľa chuti a konzumovať niekoľkokrát denne. Pre príjemnú chuť si ho môžu vychutnať aj deti.
Zloženie: 1:
javor cukrový (Sterculiae lychnopherae)
Krajina pôvodu: | Maďarsko |
---|---|
Distribútor: | Oriental Herbs Kft 1106 Budapest, Keresztúri út 176-178. |