Z cirokovej múky sa dá pomerne ľahko pripraviť bezlepkové pečivo, chlieb a palacinky. Farba pečiva je o niečo tmavšia ako pečivo z bielej múky, ale chuť je vynikajúca. Cirok obsahuje viac antioxidantov vrátane vitamínu E ako hnedá ryža. Ciroková múka má viac vlákniny rozpustnej v tukoch ako pšeničné otruby.
Ciroková múka je druh múky s vynikajúcou výživovou hodnotou. Je dobrým zdrojom energie z polysacharidov, bielkovín a lipidov, ako aj minerálov a vitamínov.
Cirok obsahuje pomaly sa vstrebávajúce sacharidy, a preto môže byť pre organizmus prospešný.
Použitie . Mal by sa pridávať maximálne do 15 - 20 % iných múk. Má mierne sladkú, horkastú chuť. Farba jedál z neho vyrobených bude tmavšia.
Zloženie: ciroková múka
Hodnoty | 100 g kj 1569 kJ kcal 365 kcal tuky 3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g sacharidy 75 g z toho cukry 0,5 g vláknina 3,2 g bielkoviny 10 g soľ 0,01 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | Maďarsko |
Distribútor: | Naturtrade Hungary Kft 1108 Budapest, Gyömrői út 140. |