Gal cholínové soľné kvapky 100ml - 82347

10,59 €

Tento produkt sa odporúča predovšetkým ľuďom, ktorí konzumujú málo vaječných žĺtkov a pečene. Aj podľa EFSA je odporúčaná denná dávka cholínu pre dospelých minimálne 400 mg. 1 vaječný žĺtok obsahuje 100-150 mg cholínu, zatiaľ čo 10 dkg pečene obsahuje 200-450 mg. Ostatné potraviny majú nízky obsah cholínu (okrem kaviáru, kostnej drene a niekoľkých neobvyklých potravín), takže tí, ktorí nejedia 2-3 vaječné žĺtky denne + najlepšie aspoň raz týždenne pečeň, budú mať problém dosiahnuť aj týchto 400 mg denne. Hoci dostatočný príjem cholínu je dôležitý, okrem iného aj preto, že prispieva k:

  • trávenie prostredníctvom produkcie žalúdočnej kyseliny
  • funkcii pečene
  • metabolizmu homocysteínu
  • metabolizmu tukov

Prípravok obsahuje cholín vo forme cholínovej soli (cholínchlorid), ktorá bola zvolená preto, že ide o stabilnú formu, ktorá je ľahko využiteľná , že nevyžaduje použitie iného nosiča ako vody.

Odporúčanie na konzumáciu:
6-28 kvapiek denne v jednej alebo viacerých dávkach. Neužívajte v koncentrovanej forme, vždy rozmiešajte do tekutiny alebo jedla. Vďaka svojej slanej chuti malé množstvo nepokazí chuť polievky a môže sa použiť pri pečení a varení. Ak však naraz skonzumujete viac ako niekoľko kvapiek a chuť vám nevyhovuje, odporúčame nakvapkať len 1-2 kvapky do tekutiny a rýchlo ich zotrieť medzi dvoma jedlami alebo pred príjemne ochuteným nápojom. Počas tehotenstva a dojčenia odporúčame 12-28 kvapiek, ak vaša strava nie je bohatá na cholín.

Viac informácií
Upozornenie Upozornenie, že ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť., Upozornenie, že výživové doplnky sa nesmú používať ako náhrada rozmanitej stravy., Upozornenie, že výživové doplnky sa musia uskladňovať mimo dosahu malých detí.
Krajina pôvodu: Maďarsko
Distribútor: GAL SynergyTech Zrt. 1076 Budapest, Sajó utca 4-8. fszt. 01/Ü.