Herbex čaj zo zlatobyle obyčajnej 20×2 g 40 g - 52114

2,09 €

Zlatobyľ, známa aj ako zlatobyľ alebo zlatobyľ, známa aj ako zlatá ruta, obsahuje flavonoidy, inulín znižujúci hladinu cukru v krvi a voňavý kumarín. Je známa a používaná už po stáročia a jej vynikajúce vlastnosti potvrdili aj najnovšie vedecké zistenia.

  • Jej čaj sa používa najmä pri ochoreniach žlčníka, obličiek, močového mechúra a pečene. Možno ho použiť aj pri zápaloch obličkovej panvičky, na odstránenie obličkových kameňov, na vyvolanie močenia a pri proteinúrii. Môže sa používať aj na odstránenie malých žlčových a žlčových kameňov.
  • Môže sa používať aj pri reumatických a artritických ochoreniach. Má protizápalové vlastnosti a môže sa používať pri zápaloch čriev.
  • Zvonka hojí rany a čistí vredy. Môže sa používať aj ako kloktadlo pri zápaloch ústnej dutiny, zápaloch ďasien a bolestiach hrdla. Účinne sa dá použiť aj ako výplach a obklad pri ekzémoch.

Príprava,

Kontraindikácie: Neodporúča sa pacientom so srdcovou chorobou pre jeho diuretické vlastnosti, alebo len pod lekárskym dohľadom, pretože vylučuje draslík z tela. Taktiež sa neodporúča v prípade zlej funkcie obličiek. Nepoužívať v kombinácii s diuretikami.

Kombinácie s inými bylinami

  • Zlatobyľ sa používa v kombinácii s galgou obyčajnou a bielou jačmennou trávou na liečbu ťažko liečiteľného zápalu močového mechúra a zápalu obličkovej panvičky.
  • Pri zápale močových ciest: pomáhajú brezové listy, listy medvedice lekárskej a rebríček obyčajný.
  • Pri artritíde a dne: zmes s borievkou a brezovými listami.
  • Pri vysokom krvnom tlaku: na zvýšenie účinnosti pridajte borievku, brezové listy a citrónovú trávu.

Zloženie: zlatobyľ obyčajná.

Viac informácií
Krajina pôvodu: Slovensko
Distribútor: Bijó Kft. 1135 Budapest, Róbert Károly körút 96-100.