Naturmind erytritol 500 g - 13297

3,19 €

Erytritol alebo erytritol je prirodzene sa vyskytujúci cukrový alkohol. Má 60-70 % sladivej sily trstinového cukru a podobný vzhľad, ale nie je karamelizovateľný. Približne 90 % sa ho vstrebáva v tenkom čreve, ale neposkytuje energiu a v tele sa nevyužíva, ale vylučuje sa obličkami. V zdravom črevnom trakte nespôsobuje nadúvanie. Nemá žiadne vedľajšie účinky.

Výhody:

Obsahuje zanedbateľné množstvo kalórií, nezvyšuje hladinu cukru v krvi, neovplyvňuje tvorbu inzulínu a môžu ho konzumovať diabetici, ľudia rezistentní na inzulín a ľudia, ktorí chcú schudnúť. Nespôsobuje zubný kaz. Ďalšou výhodou je, že sa výborne hodí do potravín, pri ktorých je dôležitý objem cukru, nielen jeho sladkosť (napr. piškótové koláče).

Nevýhody:

Nepríjemné brušné ťažkosti, ako je nadúvanie a nadmerná tvorba plynov, sa môžu vyskytnúť zriedkavo, ale môžu sa vyskytnúť. Ak sa ním sladia tekutiny alebo ak sa ho použije príliš veľa, tento účinok sa môže ešte zhoršiť. Pri teplote nad 160 °C stráca svoju sladkosť.

Použitie:

Nie je najlepšou voľbou na pečenie, pretože pri teplote 160 °C sa rozkladá a stráca svoju sladkosť. Tekutiny sladíme opatrne. Na dosiahnutie požadovanej sladkosti je potrebné väčšie množstvo (približne jedenapolnásobok požadovaného množstva).

Zloženie: erytritol

Viac informácií
Hodnoty

100 g

kj 0 kJ

kcal 0 kcal

tuky 0 g

z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g

sacharidy 99,8 g

z toho cukry 0 g

z toho polyoly 99,8 g

bielkoviny 0 g

soľ 0 g

Krajina pôvodu: EU
Distribútor: Biorganik Online Kft. 1097 Budapest Gubacsi út 47.