Naturmind Himalájska soľ jemná ružová 500 g - 33957

1,29 €

Himalájska soľ pochádza z oblasti Pandžábu v Pakistane. Dodnes sa ťaží prevažne ručne a spracováva sa len minimálne. Nepridávajú sa do nej žiadne prísady a jej farba je spôsobená minerálmi (železom), ktoré obsahuje, a nie umelými farbivami.

Význam, vplyv:

Podobne ako kuchynská soľ sa skladá najmä z chloridu sodného (98 %), ale obsahuje aj množstvo ďalších minerálov. To sa môže zdať atraktívne, ale keď si uvedomíme, ako málo sa používa na ručné solenie, množstvo prijatých minerálov je takmer nulové. Pre tých, ktorí si musia zo zdravotných dôvodov strážiť príjem soli, by sa himalájska soľ nemala konzumovať v nadmernom množstve, alebo ak vám lekár odporučil jodizovanú kuchynskú soľ, mali by ste si ju vybrať, pretože himalájska soľ neobsahuje jód (alebo si budete musieť doplniť denný príjem jódu z iných zdrojov).

Jej používanie je tiež rovnaké ako pri bežnej kuchynskej soli, nemá žiadne vedľajšie účinky a rozpúšťa sa rovnakým spôsobom. Himalájska soľ sa môže používať aj na nepotravinárske účely, napríklad v zmesiach soli do kúpeľa.

Zloženie: himalájska soľ

Viac informácií
Krajina pôvodu: EU
Distribútor: Biorganik Online Kft. 1097 Budapest Gubacsi út 47.