Proso je jedno z najstarších obilnín a malo by byť súčasťou vášho jedálnička kvôli obsahu vlákniny a aminokyselín. Má široké využitie.
Pri výrobe kaše sa nepridávajú ani neodstraňujú žiadne prídavné látky, takže v kaši sú prítomné všetky hodnoty, ktoré sa v prose prirodzene nachádzajú. Zrno bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály tak teraz môžete jesť nielen ako prílohu, ale aj na raňajky!
Proso má o niečo vyšší obsah tuku ako iné obilniny, vďaka čomu je ľahšie stráviteľné. Po otvorení ho môžete dať do chladničky.
Príprava:
Zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody alebo rastlinného mlieka a necháme 5 až 10 minút odstáť. Podľa chuti sa môže podávať sladký alebo slaný, ochutený karobovým práškom, škoricou, ovocím alebo zeleninou.
Môže sa použiť aj ako zahusťovadlo.
Zloženie: proso
Hodnoty | 100 g kj 1560 kJ kcal 396 kcal tuky 3,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g sacharidy 72 g z toho cukry 0,5 g bielkoviny 11 g soľ 0,01 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | EU |
Distribútor: | Biorganik Online Kft. 1097 Budapest Gubacsi út 47. |