Ryža je starobylá a obľúbená potravina, ktorá je základnou potravinou viac ako polovice ľudstva. Biela ryža nie je samostatnou odrodou ryže, ale od hnedej ryže sa líši len tým, že sa z nej pri spracovaní odstránia otruby a klíčky. Keďže sa tým zníži aj obsah tuku v ryžových zrnách, výsledný produkt má dlhšiu trvanlivosť, pretože sa nezmenšuje.
Pri výrobe kaše sa z ryže nepridávajú ani neodstraňujú žiadne prísady, takže všetky hodnoty, ktoré sú prirodzene obsiahnuté v ryži, sú obsiahnuté aj v kaši. Výživnú obilninu bohatú na komplexné sacharidy tak teraz môžete jesť nielen ako prílohu, ale aj na raňajky!
Príprava:
Zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody alebo rastlinného mlieka a necháme 5 až 10 minút odstáť. Podľa chuti sa môže podávať na sladko alebo na slano, ochutený karobovým práškom, škoricou, ovocím alebo zeleninou.
Môže sa použiť aj ako zahusťovadlo.
Zloženie: ryža
Hodnoty | 100 g kj 1550 kJ kcal 365 kcal tuky 1,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g sacharidy 81 g z toho cukry 0,2 g bielkoviny 6 g soľ 0,01 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | EU |
Distribútor: | Biorganik Online Kft. 1097 Budapest Gubacsi út 47. |