Naturmind pektín 80 g - 50467

6,19 €

Pektín je vo vode rozpustná vláknina, ktorá sa prirodzene nachádza v mnohých druhoch ovocia a zeleniny. Po zmiešaní s tekutinou vytvára po zahriatí gél, čo z neho robí skvelé zahusťovadlo. Často sa používa aj v potravinárskom priemysle ako želírujúca látka, objemové činidlo a stabilizátor.

Zloženie: pektín (E440) (z citrusovej kôry)

Význam, účinky:

Pektín je odolný voči ľudskému tráveniu, nerozkladá sa a nevstrebáva v tenkom čreve, a preto sa nepovažuje za zdroj živín. Ako vláknina môže napomáhať tráveniu a zvyšovať pocit sýtosti.

Použitie:

Pektín sa najčastejšie používa na prípravu nálevov ako zahusťovadlo. Dá sa použiť na oveľa rýchlejšie zahustenie džemu alebo marmelády, a to v priebehu niekoľkých minút, a je vynikajúci aj pre verzie bez cukru. Pektín neovplyvňuje chuť ovocia a džem nemá nepríjemnú chuť. V závislosti od druhu ovocia a konzistencie džemu stačí 80 g pektínu na zavarovanie približne 10 až 12 kg ovocia. Pred pridaním do ovocnej dužiny zmiešajte s cukrom alebo sladidlom počas procesu namáčania. Citrónová šťava zvyšuje zahusťovaciu schopnosť pektínu a dodáva džemu peknú svetlú farbu.

Viac informácií
Hodnoty

100 g

kj 888 kJ

kcal 212 kcal

tuky 0 g

z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g

sacharidy 50 g

z toho cukry 50 g

bielkoviny 3 g

soľ 7,5 g

Krajina pôvodu: EU
Distribútor: Biorganik Online Kft. 1097 Budapest Gubacsi út 47.