Vločky pivovarských kvasníc sa vyrábajú z kvasiniek Saccharomyces cerevisiae, ktoré sa zahrievaním a sušením znehodnocujú. Vločky pivovarských kvasníc teda nie sú vhodné na kvasenie, ale vďaka vysokému obsahu bielkovín, vitamínov a minerálov sú vhodným doplnkom stravy.
Význam, účinky:
Takmer polovicu energetického obsahu vločiek z pivovarských kvasníc tvoria bielkoviny, ktoré sú vysoko kvalitné a obsahujú všetkých deväť esenciálnych aminokyselín. Obsahujú malé množstvo tuku a ešte menej cukru. Je mimoriadne bohaté na vitamíny skupiny B (najmä vitamín B12) a pozoruhodný je obsah minerálov zinku a selénu.
Použitie:
Na dochutenie polievok, omáčok, sendvičov, cestovín, ryžových jedál, dusených pokrmov, müsli. Po zmiešaní so za studena lisovaným olejom a korením sa z neho pripraví lahodný krém na natieranie na toasty.
Zloženie: pivovarské kvasnice, extrakt z jačmenného sladu
Balené v závode, ktorý spracováva aj sóju, lepok, zeler, horčicu a sezam.
Krajina pôvodu: | EU |
---|---|
Distribútor: | Biorganik Online Kft. 1097 Budapest Gubacsi út 47. |