Vločky pivovarských kvasníc sa vyrábajú z kvasiniek Saccharomyces cerevisiae, ktoré sa zahrievaním a sušením znehodnocujú. Vločky pivovarských kvasníc teda nie sú vhodné na kvasenie, ale vďaka vysokému obsahu bielkovín, vitamínov a minerálov sú vhodným doplnkom stravy.
Význam, účinky:
Takmer polovicu energetického obsahu vločiek z pivovarských kvasníc tvoria bielkoviny, ktoré sú vysoko kvalitné a obsahujú všetkých deväť esenciálnych aminokyselín. Obsahujú malé množstvo tuku a ešte menej cukru. Je mimoriadne bohaté na vitamíny skupiny B (najmä vitamín B12) a pozoruhodný je obsah minerálov zinku a selénu.
Použitie:
Pivovarské kvasnice sa používajú najmä na dochucovanie. Samozrejme, bez akéhokoľvek dochucovadla sa môže použiť do širokej škály cestovín, polievok, omáčok na cestoviny, domáceho chleba a pečiva, sušienok, šalátov, polev a posýpok. Po zmiešaní so za studena lisovaným olejom a korením z neho vznikne lahodný krém, ktorý sa podáva s hriankami.
Krajina pôvodu: | EU |
---|---|
Distribútor: | Biorganik Online Kft. 1097 Budapest Gubacsi út 47. |