Neaktívne droždie v prášku 250 g - 84437

7,49 €
"Neaktívne a instantné droždie sú si podobné len názvom. Inaktivované alebo ušľachtilé droždie má veľmi príjemnú, sladkú chuť, ktorá pripomína syr alebo orechy. Nemalo by sa používať na prípravu cesta. Pekárske droždie nie je vhodné na priamu ľudskú spotrebu, ale môže sa konzumovať v inaktivovanom stave a jeho vlastnosti podporujúce vznik kandidóz nie sú prítomné. Je dôležitým zdrojom vitamínov skupiny B, vitamínov B2 a B5, minerálnych látok a železa. Najjednoduchším spôsobom konzumácie je pridanie do akéhokoľvek jedla alebo jogurtu. Môže sa pridávať do hotových jedál, šalátov ako ochucovadlo alebo primiešať do smoothies, ovocných a zeleninových štiav. Výborne sa hodí aj do varených a surových jedál. Jednoducho ju do niečoho nasypte alebo ňou niečo posypte. Má veľmi jedinečný a syrový chuťový efekt. Okrem toho, že je lahodný, je aj veľmi zdravý. Je plné bielkovín, vitamínov skupiny B, kyseliny listovej, horčíka a zinku. Vločky ušľachtilého droždia nie sú to isté ako vločky pivovarského droždia; neaktívne stolové droždie sa vyrába zo špeciálne kultivovaných kvasníc v cukrovom roztoku, zatiaľ čo pivovarské droždie je vedľajším produktom pri varení piva. Keď ho raz ochutnáte, ľahko sa môže stať vaším obľúbeným. Vo vegánskej kuchyni sa používa na napodobnenie a nahradenie syrových chutí. Vo vegánskej kuchyni sa často používa na dochutenie a dodanie charakteru omáčkam na cestoviny. Je dôležitou zložkou domácich vegánskych syrov. Po zmiešaní s mandľami, kešu orieškami, slnečnicovými semienkami, cesnakovým práškom... Z neho sa dá vyrobiť vynikajúci rastlinný syr v prášku podobný parmezánu a ochutený na posypanie cestovín a chleba. Tento parmezánu podobný a ochutený základ sa stane obľúbeným v našej kuchyni. Nedá sa použiť na dochutenie cestovín. Má tiež málo spoločného s chuťou tradičného droždia.
Viac informácií
Krajina pôvodu: EU
Distribútor: Bijó Kft. 1135 Budapest, Róbert Károly körút 96-100.