Paleolit - glycínové aminokyselinové sladidlo 270 g - 89942

4,39 €

Čo je glycín?

Glycín je jedna z aminokyselín, z ktorých sa skladá mnoho bielkovín, najmenšia zo všetkých, ale zohráva veľmi dôležitú úlohu pri syntéze iných aminokyselín, glutatiónu, kreatínu, hemu (súčasť hemoglobínu v červených krvinkách) a RNA/DNA a pomáha vstrebávať vápnik.

Glycín ako živina

Glycín mnohí považujú za kvázi esenciálnu živinu, pretože si ho telo vytvára samo, ale môže ho prijímať aj v strave, hoci často ani kombinácia týchto dvoch látok nestačí na dodanie glycínu všetkým tkanivám, kostiam, svalom a pokožke, ktoré ho potrebujú.

Ľudské telo si denne vyrobí približne 3 gramy glycínu a ďalších 1,5 až 3 gramy získa zo stravy, čo predstavuje priemerný denný príjem 4,6 až 6 gramov glycínu.

Dvadsať rokov výskumu výživy však ukázalo, že to nestačí na pokrytie ideálneho množstva potrebného na metabolické procesy v tele, a preto je žiaduce dopĺňať ho zvonka.

Jedna štúdia ukázala, že prevažná väčšina ľudí dostáva podstatne menej glycínu, ako potrebuje na všetky metabolické procesy - približne 10 gramov denne pre dospelého človeka s hmotnosťou 70 kg.

Viac informácií
Hodnoty

100 g

kj 300 kJ

kcal 72 kcal

tuky 0,1 g

z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g

sacharidy 2,7 g

z toho cukry 0 g

z toho polyoly 0 g

bielkoviny 97,3 g

soľ 0,1 g

Krajina pôvodu: Čínska ľudová republika
Distribútor: Paleocentrum Kft. 1182 Budapest, Bókay Árpád u. 131.