Paleolit - cestoviny zo sezámovej múky, Fussilli 250 g - 44538

3,29 €

Výrobok je primárne určený na uľahčenie paleolitickej diéty, ale výborne sa hodí aj na iné diéty s nízkym obsahom sacharidov a s vyhýbaním sa alergénom. Obsah sacharidov je takmer o 40 % nižší ako v prípade bežných cestovín.

Paleolitické sezamové suché cestoviny boli vytvorené tak, aby umožnili ľuďom, ktorí dodržiavajú paleolitickú diétu, vychutnať si pôžitok z konzumácie cestovín, ako aj tým, ktorí sa vyhýbajú lepku a iným alergénom a/alebo črevným dráždidlám. Paleolitické sezamové suché cestoviny majú navyše nízky obsah sacharidov (približne o 40 % menej sacharidov ako tradičné cestoviny!) a vďaka vyššiemu obsahu kyseliny fytovej sa z tohto nízkeho obsahu sacharidov vstrebáva len zlomok, pretože kyseliny fytové znižujú rozklad škrobu na cukor. Vďaka nízkej absorpcii sacharidov sú vhodné pre diabetikov a diéty.

Paleolitické sezamové suché cestoviny nielenže neobsahujú lepok, ale ani prolamíny, lektíny a saponíny. Všetky tieto látky by zvyšovali črevnú priepustnosť a zápaly. Saponíny môžu v črevnej stene vytvoriť malé otvory, prolamíny môžu črevnú stenu podráždiť a spôsobiť zápal a lektíny môžu zmeniť štruktúru črevnej steny, čím sa stane priepustnejšou a do krvného obehu sa dostanú látky, ktoré môžu spustiť autoimunitné procesy. Kukurica, ryža, pohánka, quinoa, proso, pšenica, jačmeň, tvrdý ovos, amarant, šošovica, fazuľa, cícer a všetky obilniny a strukoviny obsahujú vysoké množstvo týchto prolamínov, lektínov a v mnohých prípadoch aj saponínov. Samotné zložky lepku patria do skupiny lektínov a prolamínov a majú podobné účinky na organizmus. Mnohé bezlepkové potraviny sa vyrábajú z kukurice, ovsa a iných zložiek obsahujúcich prolamíny a lektíny. Paleolitické sezamové suché cestoviny ich však tiež neobsahujú a sú nízkosacharidové!

Zloženie.

Viac informácií
Hodnoty

100 g

kj 1652 kJ

kcal 394 kcal

tuky 9 g

z toho nasýtené mastné kyseliny 3,8 g

sacharidy 48 g

z toho cukry 1 g

bielkoviny 25 g

soľ 0,1 g

Krajina pôvodu: Maďarsko
Distribútor: Paleocentrum Kft. 1182 Budapest, Bókay Árpád u. 131.