Pastamania Indická vonná pasta 240 ml - 95533

20,29 €

Pasteamania Indická kadidlovníková pasta obsahuje špeciálne zložky. Môže mať antioxidačné a protizápalové vlastnosti a môže poskytovať základné minerály. Môže poskytnúť rýchlu a trvalú úľavu od zápalov, bolesti a zápalov súvisiacich s kĺbmi.

O účinkoch indického kadidla (Boswellia serrata) existuje niekoľko vedeckých štúdií a literatúry. Hlavnými účinnými zložkami indického kadidla sú boswellové kyseliny, ktoré majú protizápalové vlastnosti. Tu sú uvedené niektoré účinky, ktoré boli skúmané v súvislosti s boswellovými kyselinami:

  1. Protizápalový účinok: boswellové kyseliny a ďalšie účinné zložky majú protizápalové účinky. [Zdroj: Ammon, H. P. (2010) - Univerzita v Tübingene, Nemecko].
  2. Imunomodulácia: Boswellové kyseliny majú schopnosť ovplyvňovať imunitný systém, čo zohráva dôležitú úlohu pri liečbe autoimunitných ochorení. [Zdroj: Cameron, M. et al. (2011) - University of South Australia]
  3. Analgetický účinok: Extrakty z indického kadidla môžu mať analgetické účinky, ktoré môžu byť užitočné pri bolestiach kĺbov a svalov [Zdroj: Siddiqui, M. Z. (2011) - Aligarh Muslim University, India].
  4. Protinádorové účinky: Niektoré výskumy naznačujú, že boswellové kyseliny môžu mať protinádorové účinky, ale tieto účinky sa ešte musia potvrdiť intenzívnym výskumom. [Zdroj: Liu, J.-J. et al. (2006) - The University of Texas MD Anderson Cancer Center, USA].
  5. Liečba chronického zápalového ochorenia čriev (IBD): Boswellové kyseliny môžu byť užitočné pri liečbe chronického zápalového ochorenia čriev(IBD), pretože môžu znížiť zápal a zmierniť príznaky. [Zdroj: Gupta, I. et al. (2001) - Indian Institute of Integrative Medicine, India].

Melasa: Melasa je prírodné sladidlo získavané z cukrovej trstiny. Vďaka svojmu zloženiu môže obsahovať malé množstvá vitamínov a minerálov, ako sú železo, draslík a vápnik. Účinky konzumácie melasy na organizmus sú vo všeobecnosti podobné účinkom cukru. Je však dôležité poznamenať, že melasa má vyšší glykemický index, a preto rýchlejšie zvyšuje hladinu cukru v krvi. Vďaka obsahu antioxidantov má tiež potenciál pomáhať udržiavať telo zdravé. Mimochodom, melasu mnohí považujú za zdravšiu alternatívu bieleho cukru, pretože obsahuje niektoré minerály a antioxidanty.

Zmiešaný kvetový med. Ten umožňuje získať rôzne chute, vône a nutričné zloženie. Medzi nutrične bohaté zložky kvetového medu patria prírodné cukry (fruktóza, glukóza), vitamíny (napr. vitamíny skupiny B), minerály (napr. vápnik, horčík, železo), aminokyseliny a antioxidanty. Tieto zložky môžu pomôcť posilniť imunitný systém, chrániť bunky a zlepšiť celkový zdravotný stav organizmu. zmiešaný kvetový med môže mať aj protizápalové, antibakteriálne a antioxidačné účinky. Okrem toho prítomnosť miestneho peľu v mede, ktorý sa získava z peľu, môže pomôcť zmierniť príznaky alergie alebo im predchádzať, pretože telo si postupne zvyká na miestne alergény.

Vitamín C: Vitamín C, známy aj ako kyselina askorbová, je dôležitý vo vode rozpustný vitamín, ktorý má na organizmus mnoho pozitívnych účinkov. vitamín C prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému, pomáha hojeniu rán a zohráva dôležitú úlohu pri tvorbe kolagénu, ktorý je potrebný pre zdravú pokožku, ďasná, kosti a ďalšie tkanivá.
Okrem toho má vitamín C silné antioxidačné vlastnosti, chráni bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a pomáha telu bojovať proti účinkom stresu.

Extrakt zo škorice: Škorica je mimoriadne obľúbené korenie, ktoré môže mať na organizmus mnoho pozitívnych účinkov.
Jednou z najdôležitejších výhod je, že môže pomôcť stabilizovať hladinu cukru v krvi. Jednou z najdôležitejších výhod je, že môže pomôcť stabilizovať prirodzenú rovnováhu vášho tela. zložky, ktoré sa nachádzajú v škorici, môžu pomôcť zlepšiť citlivosť na inzulín, a tak prispieť k liečbe cukrovky. antioxidanty, ktoré sa nachádzajú v škorici, môžu navyše chrániť pred poškodením buniek a môžu mať protizápalové účinky. Môžu sa podieľať na posilňovaní imunitného systému a podporovať celkové zdravie organizmu.

Zázvorový extrakt.
Zázvor má mnoho priaznivých účinkov na imunitný systém. Protizápalové zlúčeniny obsiahnuté v zázvore môžu pomôcť zmierniť bolesti kĺbov a zápalové stavy. okrem toho zázvor môže pomôcť zmierniť žalúdočné problémy a nevoľnosť. Zázvor môže mať pozitívny vplyv aj na imunitný systém, pretože má antimikrobiálne a antioxidačné vlastnosti.

Extrakt z klinčekov: Extrakt z klinčekov (Syzygium aromaticum) môže mať na organizmus viacero pozitívnych účinkov.

  1. Protizápalový účinok: Zlúčenina eugenol v klinčeku má protizápalové vlastnosti. To môže pomôcť zmierniť bolesti kĺbov a iné zápalové stavy.
  2. Analgetický účinok: Vďaka eugenolu sa klinček tradične používa aj pri bolestiach zubov. Pre svoje analgetické vlastnosti sa často nachádza v zubných pastách a liekoch proti bolesti.
  3. Zmiernenie tráviacich problémov: klinčeky môžu pomôcť zmierniť nadúvanie, pálenie záhy a nevoľnosť. Môže tiež stimulovať trávenie.
  4. Antibakteriálne a antioxidačné účinky. Má tiež antioxidačné vlastnosti, ktoré môžu pomôcť chrániť bunky.

Výťažok z mäty: Výťažok z mäty môže mať na organizmus viacero pozitívnych účinkov.

  1. Tráviace účinky: Výťažok z mäty môže pomôcť zmierniť žalúdočné ťažkosti, ako je nadúvanie a pálenie záhy. Môže tiež stimulovať trávenie.
  2. Analgetický účinok.
  3. Osviežujúci účinok.
  4. Protizápalový účinok: Výťažok z mäty môže mať aj protizápalové vlastnosti, čím pomáha zmierňovať zápalové procesy.
  5. Upokojujúci účinok: esenciálny olej z extraktu mäty môže mať upokojujúci účinok, čím pomáha znižovať stres a úzkosť.

Beta-glukán: Beta-glukán je druh vlákniny, ktorý sa nachádza napríklad v niektorých obilninách (napr. ovse, jačmeni, hubách) a kvasniciach. Medzi jeho pozitívne účinky patrí napr:

  1. Posilnenie imunitného systému: Beta-glukán môže stimulovať imunitný systém, čím pomáha telu bojovať proti rôznym infekciám.
  2. Znižovanie hladiny cholesterolu: Beta glukán môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu, čo je dôležité pre zdravie srdcovo-cievneho systému.
  3. Stabilizácia hladiny cukru v krvi: Môže pomôcť udržať stabilitu hladiny cukru v krvi, najmä u pacientov s cukrovkou.
  4. Protizápalový účinok: Beta glukány môžu mať protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť niektoré zápalové ochorenia.
  5. Antioxidačná aktivita: môže pomôcť chrániť bunky pred škodlivými účinkami voľných radikálov.

Glukonát zinočnatý: Glukonát zinočnatý je soľ zinku, ktorú mnohí ľudia používajú ako doplnok stravy na nahradenie zinku. Zinok je dôležitý minerál, ktorý zohráva v tele mnoho dôležitých úloh.

  1. Podpora imunitného systému. Zinok zohráva kľúčovú úlohu v imunitnom systéme.
  2. Podpora hojenia rán: Zinok je nevyhnutný pre rast a delenie buniek, čím prispieva k hojeniu rán.
  3. Antioxidačné pôsobenie: Zinok sa podieľa na antioxidačnej ochrane, čím pomáha bunkám odolávať škodlivým účinkom voľných radikálov.
  4. Katalyzácia enzymatických reakcií: zinok sa podieľa na mnohých enzymatických reakciách, ktoré sú kľúčové pre metabolizmus v tele.
  5. Regulácia hormónov: zinok zohráva dôležitú úlohu pri syntéze a regulácii hormónov.

Guarová guma: Guarová guma je rastlinná vláknina získavaná zo semien rastliny guar (Cyamopsis tetragonoloba). Bežne sa používa v potravinách ako stabilizátor a zahusťovadlo.

Účinok:

  1. Guarová guma jevo vode rozpustná vláknina, ktorá môže pomôcť pri prevencii a liečbe zápchy. Konzumácia môže zvýšiť objem stolice a urobiť ju mäkšou, čím napomáha vyprázdňovaniu.
  2. Stabilizácia hladiny cukru v krvi.
  3. Zvýšenie pocitu sýtosti: pretože guarová guma absorbuje vodu v žalúdku a napučiava, môže pomôcť zvýšiť pocit sýtosti, čo môže pomôcť kontrolovať chuť do jedla.
  4. Zníženie hladiny cholesterolu: Niektoré štúdie naznačujú, že konzumácia guarovej gumy môže prispieť k zníženiu hladiny cholesterolu, ktorá je dôležitá pre zdravie srdca a ciev.

Vitamín D3: Vitamín D3, známy aj ako cholekalciferol, je vitamín rozpustný v tukoch, ktorý zohráva v tele kľúčovú úlohu. Medzi účinky vitamínu D3 na organizmus patria:

  1. Pomoc pri vstrebávaní vápnika: Vitamín D3 je nevyhnutný pre účinné vstrebávanie vápnika v črevnom trakte. Prispieva k zdravému vývoju a posilneniu kostí a zubov.
  2. Podpora imunitného systému: Vitamín D3 zohráva dôležitú úlohu pri správnom fungovaní imunitného systému. D3.
  3. Regulácia svalovej funkcie.
  4. Protizápalový účinok: Vitamín D3 môže mať protizápalové účinky, ktoré môžu byť dôležité napríklad pri liečbe autoimunitných ochorení.
  5. Nálada a duševná pohoda: Niektoré výskumy naznačujú, že vitamín D3 môže zohrávať úlohu pri regulácii nálady a duševnej pohody, najmä v zimných mesiacoch, keď je množstvo slnečného svetla znížené.

Viac informácií
Krajina pôvodu: Maďarsko