Pasztamánia – Pasta z pestreca mariánskeho (240g) - 95912

16,49 €

Pasty z pestreca mariánskeho - 240 g

Použitie: 1 odmerka denne, užívať samostatne (drevenou alebo plastovou lyžičkou)

Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste

Trvanlivosť: 1 rok, spotrebujte do 3 mesiacov po otvorení.

Alergény: Neužívajte tento výrobok, ak ste alergický na niektorú z jeho zložiek.

Zloženie: extrakt z nechtíka lekárskeho, extrakt z mäty, jednoduchý sirup, melasa, med, beta-glukán, extrakt zo škorice, extrakt z klinčekov.

Popis zložiek: Zloženie: 1. Zloženie: 2. Zloženie: 3. Zloženie: 4:

Extrakt z pestreca mariánskeho: Extrakt z pestreca mariánskeho (Silybum marianum) má hepatoprotektívne (pečeň chrániace) účinky. Hlavnou účinnou látkou je silymarín, ktorý sa tradične používa na liečbu ochorení pečene, ako je hepatitída alebo cirhóza. Silymarín má tiež antioxidačné vlastnosti a môže chrániť pečeňové bunky pred škodlivými účinkami.

Výťažok z mäty. V skratke:

  1. Uľavenie pri žalúdočných a tráviacich problémoch: extrakt z mäty môže byť užitočný pri liečbe pálenia záhy, bolesti žalúdka a tráviacich problémoch.
  2. Protizápalové vlastnosti.
  3. Osviežujúci a antistresový účinok: Príjemná vôňa a chuť mäty môže osviežiť myseľ a pomôcť znížiť stres a napätie.

Melasa: hustý tmavý sirup získaný z cukrovej trstiny. Niektoré možné zdravotné prínosy v skratke:

  1. Zdroj minerálov: melasa obsahuje významné množstvo minerálov vrátane železa, draslíka, vápnika a horčíka.
  2. Zdroj železa: melasa môže byť dobrým zdrojom železa a môže pomôcť zvládnuť stavy nedostatku železa, najmä pre vegetariánov a vegánov.
  3. Obsah energie: má vysoký obsah kalórií a sacharidov, preto môže poskytnúť energiu.

Zmiešaný kvetový med. Umožňuje získať rôzne chute a vône, ako aj rozmanité nutričné zloženie. Medzi nutrične bohaté zložky kvetového medu patria prírodné cukry (fruktóza, glukóza), vitamíny (napr. vitamíny skupiny B), minerály (napr. vápnik, horčík, železo), aminokyseliny a antioxidanty. Tieto zložky môžu pomôcť posilniť imunitný systém, chrániť bunky a zlepšiť celkový zdravotný stav organizmu. zmiešaný kvetový med môže mať aj protizápalové, antibakteriálne a antioxidačné účinky. Okrem toho prítomnosť miestneho peľu v mede, ktorý sa získava z peľu, môže pomôcť zmierniť príznaky alergie alebo im predchádzať, pretože telo si postupne zvyká na miestne alergény.

Beta-glukán: Beta-glukán je druh vlákniny, ktorý sa nachádza napríklad v niektorých obilninách (napr. ovse, jačmeni, hubách) a kvasniciach. Medzi jeho pozitívne účinky patrí: - zvýšenie hladiny bielkovín v krvi:

  1. Posilnenie imunitného systému: Beta-glukán môže stimulovať imunitný systém, čím pomáha telu bojovať proti rôznym infekciám.
  2. Znižovanie hladiny cholesterolu: Beta glukán môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu, čo je dôležité pre zdravie srdcovo-cievneho systému.
  3. Stabilizácia hladiny cukru v krvi: Môže pomôcť udržať stabilitu hladiny cukru v krvi, najmä u pacientov s cukrovkou.
  4. Protizápalový účinok: Beta glukány môžu mať protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť niektoré zápalové ochorenia.
  5. Antioxidačná aktivita: môže pomôcť chrániť bunky pred škodlivými účinkami voľných radikálov.

Extrakt zo škorice: Škorica je veľmi obľúbené korenie, ktoré môže mať na organizmus množstvo pozitívnych účinkov.
Jedným z najdôležitejších prínosov je, že môže pomôcť stabilizovať hladinu cukru v krvi. Jedným z najdôležitejších prínosov je, že môže pomôcť stabilizovať prirodzenú rovnováhu vášho tela. zložky, ktoré sa nachádzajú v škorici, môžu pomôcť zlepšiť citlivosť na inzulín, čo môže pomôcť zvládnuť cukrovku. okrem toho antioxidanty, ktoré sa nachádzajú v škorici, môžu chrániť pred poškodením buniek a môžu mať protizápalové účinky. Môžu sa podieľať na posilňovaní imunitného systému a podporovať celkové zdravie organizmu.

Extrakt z klinčekov: Extrakt z klinčekov (Syzygium aromaticum) môže mať na organizmus viacero pozitívnych účinkov.

  1. Zlúčenina nachádzajúca sa v klinčekoch, nazývaná eugenol, máprotizápalové vlastnosti. To môže pomôcť zmierniť bolesti kĺbov a iné zápalové stavy.
  2. Analgetický účinok: Vďaka eugenolu sa klinčeky tradične používajú aj pri bolesti zubov. Pre svoje analgetické vlastnosti sa často nachádza v zubných pastách a liekoch proti bolesti.
  3. Zmiernenie tráviacich problémov: klinčeky môžu pomôcť zmierniť nadúvanie, pálenie záhy a nevoľnosť. Môže tiež stimulovať trávenie.
  4. Antibakteriálne a antioxidačné účinky. Má tiež antioxidačné vlastnosti, ktoré môžu pomôcť chrániť bunky.

Viac informácií
Krajina pôvodu: Maďarsko