Proso je prirodzene bezlepkové a zvyčajne obsahuje značné množstvo esenciálnych aminokyselín. Jeho príjemná chuť je spôsobená žltou múkou batata, ktorá si zachováva svoju konzistenciu aj po varení.
Proso je ľahko stráviteľné, a pritom má vysokú výživovú hodnotu. Vďaka jeho výživovej hodnote sa ho možno oplatí zaradiť do jedálnička.
Plantážové šupky a bambusová vláknina môžu byť výborným zdrojom vlákniny v každodennom živote. Konzumácia potravín s vysokým obsahom vlákniny môže pomôcť tráveniu a spomaliť vstrebávanie sacharidov.
*O 30 % nižší obsah sacharidov v porovnaní s bezlepkovými cestovinami.
Varte vo vriacej vode na miernom ohni 3-5 minút, sceďte a prepláchnite veľkým množstvom vody. Podávajte podľa chuti. Vychutnajte si svoje jedlo!
Zloženie: prosná múka (51 %), múka z bambusových vlákien, pitná voda, múka zo žltej bataty, múka zo semienok skorocelu.
Hodnoty | 100 g kj 1136 kJ kcal 272 kcal tuky 1,7 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g sacharidy 40 g z toho cukry 1,3 g vláknina 36 g bielkoviny 6 g soľ 0,05 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | Maďarsko |
Distribútor: | Naturtrade Hungary Kft 1108 Budapest, Gyömrői út 140. |