Szafi Reform Japonský zelený čaj matcha 50 g - 45947

12,09 €

Čo je čaj Matcha?

Čaj Matcha je druh čaju, ktorý je známy už 800 rokov. Pôvodne ho používali budhistickí majstri a samuraji, v Európe sa konzumuje už dlhšie. Čerstvé čajové lístky sa rozomelú na jemný prášok, čím sa získa pozoruhodná zelená farba s úžasnou chuťou a výnimočnou vôňou.

Čím sa čaj Matcha líši od iných zelených čajov?

Matcha je 100 % zelený čaj, ktorý sa melie na jemný prášok (približne 5 - 10 mikrónov), pričom pri výrobe nedochádza k fermentácii. Keď pijete čaj Matcha, konzumujete celý čajový lístok. To je hlavný dôvod, prečo je 10x silnejší ako ostatné bežné zelené čaje.

Ako pripraviť čaj Matcha

Za studena:
Zmiešajte čaj s vodou (2 dl - 1,5 l podľa chuti) a dobre premiešajte. Odporúčame pridať niekoľko kvapiek limetky alebo trochu ovocného sirupu podľa chuti. Pre skvelú chuť zmiešajte čaj Matcha s vodou a bazovým sirupom. Je dôležité, aby bol čaj Matcha vždy dôkladne rozmixovaný. Na jeho prípravu použite šejker alebo plastovú fľašu.
Uchovávajte v teple:
Čaj (1 vrecúško) namočte do vody s teplotou približne 70 °C a dobre premiešajte. Na prípravu čaju je ideálna malá metlička. Ak chcete dosiahnuť skvelú chuť, pridajte med a limetku. Pre jemnejšiu chuť ho môžete podávať s mliekom.

Ďalšie informácie

Čo si môžem pripraviť z čaju Matcha?

Čaj Matcha je jedinečný produkt, pretože sa dá pripraviť mnohými spôsobmi. Z čaju Matcha sa dajú pripraviť rôzne teplé a studené nápoje, koktaily, zmrzlina a čokoláda. Čaj Matcha používajú nielen reštaurácie, kaviarne a čajovne, ale aj cukrári, kuchári, pekári atď.

Farba čaju Matcha

Matcha je 100 % čistý zelený čaj. Neobsahuje žiadne farbivá, prísady ani konzervačné látky. Za svoju smaragdovo zelenú farbu vďačí vysokému obsahu chlorofylu. Každý rok, 4 týždne pred zberom, sa čajové rastliny zakryjú. Táto špeciálna metóda tienenia znižuje dopad slnečných lúčov na čajové lístky o 90 %, čo umožňuje rastlinám rásť takmer v úplnej tme a kompenzovať nedostatok slnečného svetla produkciou veľkého množstva chlorofylu. To je dôvodom smaragdovo zelenej farby.

Kvalita čaju Matcha

Podobne ako víno, aj čaj Matcha má širokú škálu stupňov kvality. Je dôležité myslieť na kvalitu čaju Matcha. Medzi hlavné faktory kvality patria:

  1. Chuť : Kvalitný čaj Matcha má jemnú, hladkú, mierne sladkú chuť. Sladkú chuť spôsobujú prirodzene sa vyskytujúce aminokyseliny L-theanín a rastlinná vláknina. Kvalitný čaj Matcha by mal obsahovať 19,5 mg L-theanínu na gram.
  2. Farba: Kvalitná Matcha má smaragdovo zelenú farbu, v prípade nižšej kvality má skôr žltohnedú farbu. Pri nižšej kvalite sa chuť výrazne líši.

Zloženie : 100% japonský čaj matcha (Camellia sinensis)

Viac informácií
Upozornenie Upozornenie, že ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť., Upozornenie, že výživové doplnky sa nesmú používať ako náhrada rozmanitej stravy., Upozornenie, že výživové doplnky sa musia uskladňovať mimo dosahu malých detí.
Krajina pôvodu: Japonsko
Distribútor: Szafi Products Kft.1106 Budapest, Jászberényi út 47/A