Szafi Reform kyselina citrónová 500 g - 45774

4,89 €

Kyselina citrónová sa už dlho používa pri výrobe potravín. Podľa čísel E používaných v Európskej únii má kód E330.

Vďaka svojim okysľujúcim a regulujúcim vlastnostiam je obľúbenou ochucovadlom nealkoholických nápojov, ovocných štiav, sladkostí, džemov a marmelád.

  • Jeho emulgačné vlastnosti sa používajú na zabránenie zrážaniu tukov pri výrobe zmrzliny, ale zabraňuje aj kryštalizácii karamelu.
  • Ako antioxidant sa kyselina citrónová často používa na zachovanie farby a chuti potravín, ako sú ovocné a zeleninové prípravky.
  • Zabraňuje tiež zrážaniu bielkovín pri sterilizácii mliečnych výrobkov a zlepšuje pekárske vlastnosti múky a cesta.
  • Vďaka svojim konzervačným vlastnostiam je vhodný aj na použitie v konzervách, džemoch a nakladaných uhorkách. Používa sa aj pri výrobe vína a piva.

Kyselina citrónová Szafi Reform je tiež dobrým doplnkom do kuchyne žien v domácnosti.

Ako dobrý antioxidant môže pomôcť zachovať farbu zeleniny a ovocia . Posypaná na nakrájané ovocie a ovocné šaláty pomáha predchádzať nežiaducemu hnednutiu. Okrem toho pri výrobe džemov, marmelád, džemov a sirupov môžete využiť jeho kyslosť na vytvorenie dokonalej chuťovej harmónie podľa vašej chuti. Vďaka svojmu okysľujúcemu účinku sa dá použiť aj do čaju alebo na chladenie nápojov a limonád.

Použitie kyseliny citrónovej Szafi Reform sa neobmedzuje len na kuchyňu. Je vynikajúca na odstraňovanie vodného kameňa z malých kuchynských spotrebičov (rýchlovarné kanvice, kávovary atď.), ale možno ju použiť aj na čistenie kuchynských a kúpeľňových povrchov .

Podobne ako ocot dobre rozpúšťa vodný kameň a nečistoty, ale na rozdiel od octu nemá nepríjemný zápach. Môže sa použiť aj na zmäkčenie vody, aby bolo pranie účinnejšie, ale môže sa použiť aj na rozpúšťanie hrdze z kovu.

Kyselinu citrónovú Safi Reform možno dokonca použiť na výrobu rozmaznávajúcich kúpeľových solí a kúpeľových gúľ.

Výrobok môže obsahovať sezamové semienka, horčičné semienka, zeler, vlašské orechy, siričitany, lupinu!

Viac informácií
Krajina pôvodu: Maďarsko
Distribútor: Szafi Products Kft.1106 Budapest, Jászberényi út 47/A