Jedlá sóda je univerzálna kuchynská prísada. Môže sa použiť ako náhrada prášku do pečiva pri príprave koláčov a zákuskov, vďaka čomu je cesto ľahké a hladko kysne. Okrem pečenia ju možno použiť aj na čistenie kuchynských a iných povrchov a na odstraňovanie plesní.
Jedlá sóda je jednou z najznámejších kuchynských prísad, v skutočnosti je to bežný názov pre zlúčeninu s názvom hydrogenuhličitan sodný. Najčastejšie sa vyskytuje vo forme bieleho kryštalického prášku.
Jedlá sóda v kuchyni:
Jej najčastejšie použitie je v kuchyni: možno ju použiť pri príprave mnohých našich jedál. Jedlá sóda zo Safi Reform dodáva cestovinám ľahkú, prieraznú štruktúru.
Na dosiahnutie tohto výsledku je dobré pridať počas prípravy do surovín kyslú látku, trochu citrónovej šťavy, octu alebo kyseliny askorbovej.
Tento spôsob možno použiť na prípravu krásnych chlebov, koláčov a muffinov.
Hovädzie mäso alebo mäso z diviny sa ťažšie prepečie, preto môžete prípravu zefektívniť použitím jedlej sódy.
Zelenina a ovocie si zachovajú jasnú farbu, ak sa do vody pri varení pridá trochu sódy bikarbóny, a rýchlejšie zmäknú.
Zloženie: hydrogenuhličitan sodný
Krajina pôvodu: | Bosna a Hercegovina |
---|---|
Distribútor: | Szafi Products Kft.1106 Budapest, Jászberényi út 47/A |