Samai maniokové lupienky, morská soľ 57 g - 57058

1,29 €

Chrumkavé čipsy z manioku, pripravené v malých porciách a ochutené morskou soľou. Čipsy z manioku obsahujú o 30 % menej tuku ako tradičné zemiakové lupienky.

Čipsy z manioku SAMAI sa vyrábajú z manioku prvotriednej kvality, ktorý pestujú miestni farmári na tichomorskom pobreží Južnej Ameriky v Ekvádore.

Maniok prirodzene dozrieva, potom sa ručne zbiera a vyberá z najlepších kúskov. Potom sa prevezie do spracovateľského závodu, ktorý sa nachádza hneď vedľa plantáží, aby sa suroviny udržali čo najčerstvejšie. Po príchode do závodu ich odborné ruky roztriedia, ošúpú a nakrájajú. Potom sa smažia v nehydrogenovanom čistom rastlinnom oleji, kým nie sú chrumkavé, čím sa zachová prirodzená chuť manioku a jeho nutričné vlastnosti.

Na dochutenie sa používa len morská soľ. Neobsahuje žiadny pridaný cukor, umelé zvýrazňovače chuti, arómy, farbivá ani glutaman sodný (MSG). To zaručuje úplne prirodzenú chuť.

Chipsy sa rozbaľujú za prísne kontrolovaných podmienok, aby sa zachovala čerstvosť a vysoká kvalita výrobku.

Maniok(Manihot Esculenta), známy aj ako maniok alebo juka, je škrobový koreň bohatý na živiny, ktorý pochádza z Južnej Ameriky. Konzumuje sa v mnohých tropických a subtropických oblastiach na celom svete.

Koreň manioku obsahuje významné množstvo vápnika, fosforu a vitamínu C. Pelety zo škrobu manioku sú známe aj ako doplnok krmiva.

Na vyprážanie manioku sa používa len nehydrogenovaný palmový olej(palmoleín). Tento menej nasýtený (tekutejší) olej sa získava z plodov palmy olejnej varením a lisovaním. Pri tomto procese sa nepoužívajú žiadne chemikálie. Na rozdiel od oleja z palmových jadier a kokosového oleja obsahuje palmoleín menej nasýtených zložiek.

Rovnako ako všetky rastlinné oleje ani palmoleín neobsahuje cholesterol, a keďže sa nevyžaduje hydrogenácia, neobsahuje ani transmastné kyseliny. Je bohatý na tokoferol a tokotrienol (vitamín E). Červený palmový olej je najlepším prírodným zdrojom betakaroténu (provitamínu A).

Pri výbere palmoleínu do výrobkov SAMAI sa použili tieto kľúčové faktory:

  1. Mastné kyseliny v palmovom oleji sú dokonale vyvážené, čo zabezpečuje stabilitu oleja pri vysokých teplotách.
  2. Palmy olejné sa pestujú v rovnakej oblasti, v ekvádorských trópoch, ako ostatné zložky. To zaručuje, že sa používa čerstvý olej a zároveň prispieva k rozvoju miestneho hospodárstva.
  3. V neposlednom rade použitý olej pochádza z plantáží mimo chráneného dažďového pralesa. Palmy pokrývajú svoje okolie zeleným baldachýnom, ktorý umožňuje rozvoj mnohých rastlín a organizmov. Sú účinnejšie ako sójové plantáže pri čistení ovzdušia pohlcovaním oxidu uhličitého.

Zloženie: maniok (70 %), nehydrogenovaný palmový olej, morská soľ (1 %).

Viac informácií
Hodnoty

100 g

kj 1791 kJ

kca 421 kcal

tuky 21,4 g

z toho nasýtené mastné kyseliny 3,6 g

z toho mononasýtené mastné kyseliny 0 g

z toho polynasýtené mastné kyseliny 0 g

sacharidy 60,7 g

z toho cukry 7,1 g

z toho polyoly 0 g

z toho škrobu 0 g

vláknina 0 g

bielkoviny 3,6 g

soľ 1 g

 

Krajina pôvodu: Ekvádor
Distribútor: Paleocentrum Kft. 1182 Budapest, Bókay Árpád u. 131.