Plantainové lupienky SAMAI sa vyrábajú z plantainov prvotriednej kvality, ktoré pestujú miestni farmári na tichomorskom pobreží Južnej Ameriky v Ekvádore.
Banány sú prirodzene dozreté, potom sa ručne zbierajú a vyberajú z najlepších kúskov. Potom sa prevezú do spracovateľského závodu, ktorý sa nachádza hneď vedľa plantáží, aby sa suroviny udržali čo najčerstvejšie. Po príchode do závodu ich odborné ruky roztriedia, ošúpú a nakrájajú. Potom sa banány smažia v nehydrogenovanom čistom rastlinnom oleji, až kým nie sú chrumkavé, čím sa zachová ich prirodzená chuť a výživné vlastnosti. Bez pridaného cukru, umelých zvýrazňovačov chuti, aróm, farbív a glutamanu sodného (MSG). Zaručuje tak úplne prirodzenú chuť. Chrumky sa rozbaľujú v prísne kontrolovaných podmienkach, aby sa zachovala čerstvosť a vysoká kvalita výrobku. Planajky sú druh banánov, ktoré sa konzumujú varené, dusené a pečené. Vďaka vysokému obsahu výživných látok je základnou potravinou v mnohých pobrežných oblastiach Južnej Ameriky, Afriky a Ázie.
Na vyprážanie plantajnov sa používa len nehydrogenovaný palmový olej(palmoleín). Tento menej nasýtený (tekutejší) olej sa získava z plodov palmy olejnej varením a lisovaním. Pri tomto procese sa nepoužívajú žiadne chemikálie. Palmoleín na rozdiel od palmojadrového a kokosového oleja obsahuje menej nasýtených zložiek.
Rovnako ako všetky rastlinné oleje, ani palmoleín neobsahuje cholesterol, a keďže si nevyžaduje hydrogenáciu, neobsahuje ani transmastné kyseliny. Je bohatý na tokoferol a tokotrienol (vitamín E). Červený palmový olej je najlepším prírodným zdrojom betakaroténu (provitamínu A).Pri výbere palmoleínu do výrobkov SAMAI sa použili tieto kľúčové faktory: Mastné kyseliny v palmovom oleji sú dokonale vyvážené, čo zabezpečuje stabilitu oleja pri vysokých teplotách. Palmy olejné sa pestujú v rovnakej oblasti, v ekvádorských trópoch, ako ostatné zložky. To zaručuje, že sa používa čerstvý olej a zároveň prispieva k rozvoju miestneho hospodárstva.
V neposlednom rade použitý olej pochádza z plantáží mimo chráneného dažďového pralesa. Palmy pokrývajú svoje okolie zeleným baldachýnom, ktorý umožňuje rozvoj mnohých rastlín a organizmov. Sú účinnejšie ako sójové plantáže pri čistení ovzdušia pohlcovaním oxidu uhličitého.
Zloženie: banán na varenie (70 %), nehydrogenovaný palmový olej.