Semiramis mexico las hortensias pražená káva stredná 250 g - 94294

12,99 €
V Mexiku sa káva objavila koncom 17. storočia, keď ju na farmách dobyvateľov začali pestovať domorodí robotníci. Tento systém skončil až v 20. storočí, po ktorom nasledovala múdra agrárna reforma v 70. rokoch 20. storočia. Tá viedla k vytvoreniu národného inštitútu zameraného výlučne na kávu (INMECAFE), ktorý sa vďaka účinnej podpore INMECAFE stal v priebehu desiatich rokov najcennejšou mexickou vývoznou plodinou, ktorá do polovice 80. rokov predstavovala 35 % celkovej poľnohospodárskej produkcie. Inštitút bol nakoniec nahradený družstvami malých rodinných fariem. Družstvá podporovali nielen miestnych výrobcov, ale aj ekologickú produkciu kávy. 85 % dnešných mexických fariem vlastnia miestni domorodci, pričom 95 % z nich má rozlohu menšiu ako tri hektáre. Hoci to predstavuje menej ako 1 % celosvetového vývozu kávy, krajina je stále deviatym najväčším vývozcom kávy na svete. Hlavnými oblasťami pestovania kávy v Mexiku sú Chiapas, Veracruz, Oaxaca a Puebla. Vďaka biodiverzite, mikroklíme a bohatej pôde jednotlivých regiónov má mexická káva mnoho tvárí a charakterov a existuje medzi nimi niekoľko druhov prémiovej kávy. Mexická káva je určená pre tých, ktorí majú radi jemný a ľahký nápoj. Mexická káva, ktorá sa často vyznačuje ľahkým telom a nízkou kyslosťou s orieškovou chuťou, je ideálnym základom pre mnohé zmesi. v Chiapase, hlavnom kávovom regióne v blízkosti mexicko-gvatemalských hraníc, sa pestuje najkvalitnejšia káva v Mexiku, známa svojou charakteristickou jemnou, ľahkou chuťou a bohatou, jasnou kyslosťou s ľahkým telom.
Viac informácií
Krajina pôvodu: Maďarsko
Distribútor: Bijó Kft. 1135 Budapest, Róbert Károly körút 96-100.