Úžasné chute Indie vo vašej kuchyni!
Garam masala je jedným z najznámejších a najobľúbenejších korenín v Indii, takže s týmto bezlepkovým mäsovým práškom môžete svojmu jedlu dodať skutočnú autentickú chuť. Podávajte s ryžou, indickými omáčkami a chlebom naan a pripravte si lahodný, výdatný obed alebo večeru.
Akoju pripraviť na panvici: Zmiešajte mäsový prášok s približne 220 ml vody a nechajte ho stáť 6-8 minút, potom zo zmesi vytvarujte guľky a opečte ich na rozpálenom oleji dozlatista.
Návrh prípravy v rúre: zmes môžete upiecť aj bez oleja v rúre - v srnčom chrbte alebo inej zapekacej miske. Tip: Ešte zaujímavejšiu chuť môžete docieliť pridaním nakrájanej alebo nastrúhanej čerstvej zeleniny.
Ingrediencie: 1: Múka z cíceru, múka zo žltého hrachu, pohánková múka, zemiakové vločky, cibuľový granulát, morská soľ, vločky neaktívneho droždia, zmes korenia garam masala (3,6 %) (mletý koriander, mletý zázvor, mleté čierne korenie, mletá rímska rasca, protihrudkujúca látka (hydrogenuhličitan sodný), mletá škorica, mletý kardamón, mletý muškátový oriešok, cesnakový prášok)
Hodnoty | 100 g kj 1515 kJ kcal 359 kcal tuky 3,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g sacharidy 58,5 g z toho cukry 3,9 g vláknina 15,2 g bielkoviny 16,7 g soľ 3,5 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | Maďarsko |
Distribútor: | Biopont Kft. 2451 Ercsi Biopont utca 1. |