Bezlepkové vretenové suché cesto z cirokovej múky s prosnou múkou.
Cirok je obilnina afrického pôvodu, ktorá patrí do čeľade trávovitých a má dobrú výživovú hodnotu. V súčasnosti je to piata najrozšírenejšia obilnina na svete. Pochádza z Afriky, ale je rozšírený aj v Ázii a Amerike. Je dobrým zdrojom energie z polysacharidov, bielkovín a lipidov, ako aj minerálnych látok a vitamínov. Obsah škrobu sa v tele vstrebáva pomalšie.
Varte vo vriacej vode na miernom ohni 3 - 4 minúty, sceďte a prepláchnite veľkým množstvom vody. Podávajte podľa chuti. Vychutnajte si jedlo!
Zloženie: ciroková múka (57 %), prosná múka, pitná voda, múka zo semienok skorocelu
Ciroková múka neobsahuje lepok.
Hodnoty | 100 g kj 1400 kJ kcal 331 kcal tuky 2,6 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g sacharidy 64 g z toho cukry 0,5 g vláknina 6,6 g bielkoviny 9,1 g soľ 0,01 g |
---|---|
Krajina pôvodu: | Maďarsko |
Distribútor: | Naturtrade Hungary Kft 1108 Budapest, Gyömrői út 140. |